Ontdek ECO-G, de nieuwe LPG by Dacia motorisatie

LPG ECO-G

Wat is LPG?

LPG staat voor ”Liquified Petroleum Gas” en is een brandstof die gemaakt is op basis van butaan en propaan onder druk, omgezet van gasvorm naar vloeibare vorm om minder volume in te nemen. Het wordt gebruikt in de industrie en het transport omdat het zowel economische als ecologische voordelen biedt in vergelijking met benzine of diesel.

Hoe werkt het?

LPG-wagens gebruiken twee soorten brandstof en hebben twee aparte brandstoftanks: benzine en LPG. Ze kunnen dus op beide brandstoffen rijden, onafhankelijk van elkaar.
De wagen start automatisch in benzinemodus, maar de bestuurder kan op gelijk welk moment tijdens het rijden overschakelen van benzine naar LPG, gewoon via de schakelaar op het dashboard.

Ecologie

Dacia ECO-G 100

De nieuwe ECO-G 100-motor wordt in première voorgesteld op Dacia Duster tijdens het Autosalon in Brussel en is ook beschikbaar op Logan, Logan MCV en Sandero. Hij biedt een hoger prestatieniveau, met een betere reactiviteit op het vlak van acceleraties en een koppel van 170 Nm vanaf 2.000 t/min. Zo verzekert hij een polyvalent gebruik en vermindert hij de CO2-uitstoot met ongeveer 10%.

De LPG-installatie wordt rechtstreeks in de fabriek gemonteerd en geniet een constructeursgarantie van 3 jaar of 100.000 km. Van bij zijn ontwerp is de benzinemotor afgestemd op werking met LPG. De bijkomende LPG-tank van zeer sterk staal wordt ingebouwd op de plaats waar het reservewiel zit, zonder te raken aan de benzinetank. Een bijkomend voordeel van de inbouw door Dacia in de fabriek: het koffervolume vermindert niet.

Sandero LPG
  1. Opening voor het bijvullen van de brandstof
  2. Gastank
  3. Veiligheidsventiel
  4. Leiding voor toevoer van LPG
  5. Drukverminderaar
  6. Elektrische bekabeling
  7. Benzine-injector
  8. LPG-injectiecalculator
  9. Benzine-injectiecalculator