Je Dacia financiering

Ontdek onze financieringsoplossingen voor professionals: financiële leasing, financiële renting, lange-termijnhuur.

Onze oplossingen zijn er zowel voor bedrijfsvoertuigen als voor firmawagens.

OPGELET, GELD LENEN KOST OOK GELD

 • Financiële leasing

  Dit is een contract waarbij je maandelijks een vast bedrag betaalt voor de huur van je wagen. Met de huur betaal je de wagen af. Het leasingcontract bevat een aankoopoptie waarvan het bedrag wordt bepaald bij de ondertekening van het contract (met een wettelijk minimum van 15%).

  Fiscaal gezien wordt het voertuig op de balans geboekt onder vaste materiële activa.

  Voordelen:
  • Met financiële leasing kan je je kosten spreiden in de tijd en zelf een looptijd (36 tot 60 maanden) vastleggen die het best bij je budget past.
  • Bovendien moet je de btw niet vooraf financieren
  • De aankoopoptie bied je de mogelijkheid om aan het einde van het contract eigenaar te worden van het voertuig.

  Ben je zelfstandig, heb je een vrij beroep of leid je een KMO? Gebruik je jouw wagen weinig en wil je de wagen aankopen na afloop van het contract? Dan is financiële leasing jouw formule!

 • financiële renting

  Bij financiële renting wordt een restwaarde voorzien waarvan het bedrag, dat bij de ondertekening van het contract wordt vastgelegd, hoger is dan 15% van de investering exclusief btw.

  Voordelen:
  • Met financiële leasing kan je je kosten spreiden in de tijd en zelf een looptijd (36 tot 60 maanden) vastleggen die het best bij je budget past.
  • Bovendien moet je de btw niet vooraf financieren.
  • Behoud van kapitaal en kredietlijnen bij de bank
  • Facturen worden op de resultatenrekening geboekt als huurkosten, enz.

  Ben je zelfstandig, heb je een vrij beroep of leid je een KMO? Gebruik je jouw wagen weinig en wil je de wagen aankopen na afloop van het contract? Dan is financiële renting jouw formule!

 • Lange-termijnhuur

  Dit is een huurcontract waarvan de huurprijs wordt bepaald in functie van de looptijd en het jaarlijks aantal kilometers (op voorhand bepaald). De huurprijs houdt rekening met de aankoop- en doorverkoopwaarde van het voertuig en het financieringspercentage. De huur omvat automatisch ook een aantal diensten waaraan je nog bijkomende diensten kan toevoegen.

  Bij de verhuur op lange termijn kan een onderscheid worden gemaakt tussen diensten die automatisch inbegrepen zijn in het contract en optionele diensten. Over het algemeen inbegrepen: financiële huur, verzekering (burgerlijke aansprakelijkheid, materiële schade en rechtsbijstand), onderhoud en herstellingen, verkeersbelasting, beheer van het wagenpark en 24 uur op 24 bijstand. Optioneel: banden, vervangwagen en brandstof.

  Voordelen:

  Met een verhuur op lange termijn ben je verlost van problemen bij de aankoop, de doorverkoop en het gebruik van het voertuig en kan je je concentreren op je eigen professionele activiteiten. Bovendien betaal je alleen voor het werkelijke gebruik van je wagen. De formule heeft ook tal van fiscale en financiële voordelen: geen voorafgaande financiering van de btw, behoud van kapitaal en kredietlijnen bij de bank, facturen worden op de resultatenrekening geboekt als huurkosten enz.